Végre itt a nyár!

2016. június 12.

Anna: Vannak-e olyan visszatérő motívumok, amit figyelembe vesztek a nyár tervezésekor? Én mindig szabadon hagyom a június végét, mert úgy látom mindőnknek kell egy kis „átmeneti” idő, amíg kialakítjuk a szünidei családi ritmusunkat. Nálunk ez különösen izgalmas, mert a két kisebb gyermekünk még igényli a törődést és a figyelmet, miközben a férjem otthonról dolgozik.

Ildi: Nekem nagy könnyebbség, hogy pedagógusként a nyári szünetben nagyrészt szabad vagyok. Ezt várják a gyerekek – bármilyen nagyok – és én is. Az, hogy a férjem melyik évben, mennyit tud szabadságon lenni, már sokkal változóbb.

Andi: Nálunk az a legnagyobb feladat, hogy megtaláljuk azt az egybefüggő egy-két hetet, amikor a családból mindannyian szabaddá tudjuk tenni magunkat. Négy gyerek, két versenysportoló és a családi vállalkozás mellett ez nem egyszerű. De idén is sikerült!

Anna: A nyaralási időpontokat én a férjem konferencia elfoglaltságaihoz is igazítom. Jól kialakított rendje van már, hogy a nyári alkalmakra elkísérjük. Főleg, hogy ezeket mindig vízpart mellett rendezik! De keresem annak a lehetőségét is, amikor itthon „nyaralhatunk”. Helyben is vannak olyan programok amikért érdemes itthon maradni, s kár lenne azt az időt máshol tölteni.

Ildi: Mi is figyelembe vesszük a helyi rendezvényeket a családi nyaralás tervezésekor. Vannak olyan programok, amelyekre minden évben kilátogatunk. Kedvencünk a Múzeumok éjszakája, de Egerben élve, a boros rendezvények is kötelező programként szerepelnek. Mivel nagy színházba járók vagyunk, szívesen csemegézünk a szabadtéri előadásokból.

Anna: A történelmi helyszíneken rendezett előadások, koncertek nekem is a kedvenceim. Ilyenkor érzem, hogy nemcsak az számít, hogy mit néz az ember, hanem az is, hogy hol! Jó dolog, hogy a szünidőben megszaporodnak a gyerekprogramok és az ingyenes rendezvények. Ez nagycsaládnál szintén nem elhanyagolható. Nekünk egyébként az utcazenészek is tudnak kellemes meglepetést szerezni. De sokszor elég csak együtt leülni munka után egy szép épület elé, fagylalttal a kezünkben, hogy vakációs hangulatba kerüljünk.

Andi: Mi jóval visszahúzódóbb életet élünk. Lehet azért, mert legtöbbször az eseményeken nem vendégek, hanem vendégvárók vagyunk. A vállalkozásunkban és a szabadtéri rendezvényeken is. Így ha csak tehetjük otthon vagyunk. Én a kertben, a megszokott közegemben tudok igazán pihenni.

Kérdések a továbbgondoláshoz: Mi a legfontosabb, amit szeretne megvalósítani az idei nyáron? Mi a kedvenc helye a településén? Mi kell ahhoz, hogy a hétköznapokban is ki tudjon kapcsolódni?

Címkék