Minden sikeres férfi mögött...

2017. július 27.

Anna: Szokták mondani, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Mi, természetesen, feleségként próbáljuk értelmezni ezt a mondatot. De gondolhatunk arra is, amikor testvérként  vagy édesanyaként támogatjuk a férfiakat. Ti mennyire érzitek a  házasságotokban igaznak ezt a mondást?

Andi: Sok szakmai elismerést kapott a férjem eddigi is, és egyre több olyan helyzet van, amikor fontos az ő véleménye. Ezeknek nagyon örülök, de ha felajánlanak neki egy-egy pozíciót, először az jut eszembe, hogy mennyi plusz feladatot jelent számára a szőlőbirtok és a család mellett, mert ez engem, minket is érint.

Ildi: Nálunk volt időszak, amikor én voltam vezető és akkor nagyon nagyon hálás voltam azért, hogy ő otthon is helyt állt helyettem. Aztán két éve én álltam fel ebből a vezető pozícióból, és az élet úgy hozta, hogy most a férjemre hárul több ilyen jellegű feladat. Természetes számomra, hogy mellette állok, akár szó szerint is, hiszen sok eseményen kell megjelenni.

Anna: Az én férjemnek nincsenek komoly titulusai. De mivel otthonról dolgozik időről-időre kell a segítségem, hogy a munkáját nyugodtan végezhesse. Ez persze fordítva is igaz. Ha nekem van feladatom, szakmai elfoglaltságom munkaidőn kívül, ugyanúgy számíthatok rá. De elengedhetetlen a támogató háttér, amikor például külföldi konferenciára utazna. Tudom hogy fontos neki, ezért teszek érte, hogy megvalósuljon. Ösztönösen belehelyezkedek ebbe a segítő szerepbe.

Andi: Szerintem nagyon megnyugtató számukra, hogy tudják, otthon minden rendben van. Már ezzel is sokat teszünk! Emellett én, ha kell sofőrködöm. Sokszor csak azért kísérem el egy programra, hogy ne neki kelljen éjjel hazavezetnie, pedig számomra is fárasztó.

Ildi: Nyilván, ami munka, azt a férjem egyedül oldja meg, de vannak olyan hétvégi programok, amelyekre már csak azért is elmegyek, hogy együtt legyünk. Gyakran kell beszédet, köszöntőt mondania. Előtte ezeket is szívesen meghallgatom. Ilyenekben tudok a segítségére lenni. Amit a szakmájában elért, ahová eljutott az az ő érdeme.

Andi: Én is nagyon tisztelem és becsülöm a férjemet. Elképesztő teherbírással rendelkezik, mindenkinek próbál segíteni, de neki is megvannak a határai. Abban is jó ha mellette vagyok, hogy tudja rangsorolni a dolgokat.

Kérdések a továbbgondoláshoz: Mennyire tudja támogatni házastársa kiteljesedését? Éltek-e meg „szerepcserét”? Mennyire tudnak párjával a sikereikben is társak lenni?

Címkék