Interjú

Kati néni boldogsága

2015. január 07.

Valami nagy titok tudója az, aki idős korában derűt sugároz! Ilyen Kati néni is. Épp ezért vágytam rá, hogy megismerhessem. Élettörténetét hallva felsorakoztak azok a dolgok, amelyek elvezetnek az igazi boldogsághoz. Amikor, ahogyan ő mondta, az örömtől megmelegszik az ember szíve.

Az otthon

Online találkozás Tari Annamáriával

2014. augusztus 15.

A címből úgy tűnhet a virtuális vívmányok használatával valósult meg ez a beszélgetés. A valóság azonban sokkal egyszerűbb. Szebb és személyesebb. Nem kellett hozzá technikai segítség, hogy az internet, Facebook, kommentek veszélyeiről kérdezzem. Egyszerűen csak leültünk és beszélgettünk, amikor 2013–ban, a megyei könyvtár meghívására Egerbe érkezett.

– Egy tanórányi előadásában fontos szerepet kapott az interaktivitás. Kérdésekkel vezette végig kamaszokból álló hallgatóságát – ahogy fogalmazott – egyetemes problémákon.

Törekszünk a jónak gyakorlására

2014. május 07.

A Hajdúdorogi Egyházmegye száz éves fennállásának ünnepi borát Dr. Lőrincz György, egri borász készítette. A 2012-es év végén, a jubileumi év zárásakor készült ez az interjú.

Hogyan jött az életedbe a borászkodás?

A Jóistennek köszönhető minden… Nem készültem bortermelőnek, de – tisztelve a szüleim akaratát – továbbtanultam. Azt gondoltam, mivel Egerben élek, érdemes a borászat felé mozdulni. Aztán nagyon megszerettem, izgalmas, sokszínű világot ismertem meg. Mai napig hihetetlenül tud gyönyörködtetni. Úgyhogy attól tartok, rajongója lettem ennek az egész ügynek.

Említetted az isteni gondviselést. Ennek mennyire látod nyomait az életeden?

A szív forradalma – interjú Kowával

2014. február 05.

2012-ben találkoztunk egy ifjúsági búcsún, ahová sztárfellépőjeként érkeztek. Az esti koncert után, a templom árnyékában beszélgettünk. Az interjú a Görögkatolikus Szemlében jelent meg.

A transzcendencia mindig benne van a dalszövegekben. Ebben a közegben ez nagyon jól befogadható volt.

A Kowalsky meg a Vega kezdetektől erre épült. Elsősorban az üzenet volt a legfontosabb. Próbáltuk a zenét is úgy felépíteni, hogy ne legyen saját maga által keretek közé szorítva. Ha úgy éreztük, hogy blues, jazz, népzene vagy rock fejezi ki az adott mondanivalót, akkor olyan számot írtunk. Ilyen szempontból ez egy érdekes zenekar. Sok műfaj keveredik, de alapvetően az egész a mondanivalóra épül.

Mi is az üzenet?